Muziek

 

 

 

 Kameraadjes Voor Het Leven

 In 2021 brengt Brian een eerste eigen single uit; 'Kameraadjes Voor Het Leven'. De tekst van het   nummer schreef hij voor/over zijn eigen vader Albert. Fake ten Caat zette het op muziek en   stimuleerde Brian het dit keer zelf in te zingen, zo geschiedde. Op Vaderdag verscheen het   nummer, met clip, als lied voor alle vaders en zonen.

 Zang: Brian op de Dijk
 Tekst: Brian op de Dijk
 Muziek, Backings & Productie: Fake ten Caat 

 

 

 

 Ogen Dicht

Ook tijdens de tweede Lockdown vraagt Brian mensen om woorden en foto's/filmpjes in te sturen, die hij verwerkt tot een lied. Dit keer neemt Roosmarijn Otten (o.a. New Musical Star, Nickelodeon Creator Camp) de zang voor haar rekening en zo ontstaat 'Ogen Dicht'.

 Zang: Roosmarijn Otten
 Rap & Tekst (van ingestuurde woorden): Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: The Weeknd - Blinding Lights

 

 

 

 Samen Sterk

 Omdat de opnames van P.E.T.S. ook niet door kunnen gaan in de meivakantie door het virus,     neemt hij met Juup Bakkers (P.E.T.S.), de hertaling 'Samen Sterk' op, met in de clip veel acteurs uit   P.E.T.S. die het logo uitbeelden.

 Zang & Tekst: Brian op de Dijk
 Rap & Tekst: Juup Bakkers
 Hertaling op melodie van: Lauren Daigle - You Say 

 

 

 

 Dichterbij

Tijdens de eerste Corona-Lockdown roept Brian op om woorden in te sturen via Facebook en Instagram. Deze woorden verwerkt hij in een hertaling. Het nummer neemt hij op met Florelise Spek (P.E.T.S.). In de clip van 'Dichterbij' zitten foto's en filmpjes die ook ingezonden zijn.

 Zang: Florelise Spek
 Rap & Tekst (van ingestuurde woorden): Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Lewis Capaldi - Someone You Loved

 

 

 Nooit Vergeet

 Zang: Janna Baerends
 Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Lady GaGa - Always Remember Us This Way 

 

 

 

 

 

 Duizend Keren

 Zang: Janna Baerends
 Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Lady GaGa - Million Reasons

 

 

 

   Bloedend Hart

  Brian schrijft ontzettend veel, vooral hertalingen. Dit nummer is ingezongen door Janna Baerends   (die Brian kent door P.E.T.S.).

 Zang: Janna Baerends
 Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Duncan Laurence - Arcade 

 

 

 

 

 

 

 Volg Je Eigen Weg

Ook voor de titelsong van de tweede VIPS TV film 'De Confrontatie II' werkt Brian samen met Fake ten Caat. Brian schrijft weer de tekst, Fake componeert, produceert en verzorgt wederom de zang. Voor 'De Confrontatie II' maken ze het nummer 'Volg Je Eigen Weg'.

 Zang, Muziek & Productie: Faeke / Fake ten Caat
 Tekst: Brian op de Dijk

 

 

 

 

 Samen Één

 Voor de titelsong van de VIPS TV film 'De Confrontatie' werkt Brian samen met Fake en Bertus ten  Caat. Brian schrijft de teksten, Bertus checkt de teksten, Fake componeert, produceert en neemt  het nummer op. Voor 'De Confrontatie' ontstaat 'Samen Één', deze komt op nummer 1 in de TV  Oranje Verzoekparade en in de TV Oranje Top 1000 van 2016 eindigt het nummer op plaats 91.

 Zang, Muziek & Productie: Faeke / Fake ten Caat
 Tekst: Brian op de Dijk & Bertus ten Caat

 

 

 

 

 Het is Voorbij

Brian schrijft een serieuze tekst over een familiegebeurtenis. Deze werd ingezongen door Yentl Haveman, die hij kent van Radio AA en Hunze en met wie hij twee grappige nummers uitbracht. 'Het is Voorbij' is opgenomen tijdens een opnamesessie van de 'Yentl Sessions', waarvoor Brian de audio- en videoproductie (voor op YouTube) deed.

 Zang: Yentl Haveman
 Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Ilse DeLange - Miracle

 

 

 

 All I Want For Christmas Is YO!

 Na de reacties op 'Zomerhitte' werd er gegrapt over een 'Winterkou', dit werd een aangepaste  versie van Mariah Carey's grote kersthit. De tekst ging over de Winter Wonder Maand van YO. Voor  de clip werd er gefilmd bij de Winter Slagharen en de Winter Efteling uitjes van het YO Team.

 Zang: Yentl Haveman
 Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You

 

 

 

 Zomerhitte

Yentl was ook een gast tijdens de laatste uitzending en komt live optreden. Tijdens een voorbereidend Skype gesprek hebben ze het er over om voor de fun samen een nummer te doen tijdens de uitzending. Het idee was Bagagedrager in originele uitvoering, tot Brian ineens een tekst in zijn hoofd krijgt. Na het optreden vroegen mensen om een download mogelijkheid, dus hebben ze een studio-versie opgenomen en zelfs een videoclip gemaakt. Dit bracht veel gemengde reacties, zo werd het nummer o.a. op 3FM en Slam FM gedraaid.

 Zang: Yentl Haveman
 Rap & Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Gers Pardoel & Sef - Bagagedrager

 

 

 

 Al Mijn Liefde Is Voor Jou

 Brian stopt in juni 2012 met Mix & Match bij Radio AA en Hunze en maakt een speciale laatste  uitzending. Dioni Jurado, die hij kent door een samenwerking bij YO Media, zou ook langskomen. Ze  besluiten samen een nummer (hertaling) te maken en deze tijdens de uitzending live te brengen.  Helaas moest Dioni afzeggen vanwege een belangrijke auditie, wat later bleek met B-Brave voor  X-Factor. Ze nemen het nummer van te voren op voor de uitzending.

 Zang: Dioni Jurado
 Rap & Tekst: Brian op de Dijk
 Hertaling op melodie van: Enrique Iglesias Feat. Ludachris - Tonight (I'm Lovin' You)