Films

 

Klik op de poster voor meer informatie.

 

 

 

  P.E.T.S. (2018-heden)

 In 2018 ontwikkelde Brian met zijn team; 'P.E.T.S.', dat staat voor probeer eens te stoppen. Een  lesprogramma voor basis- en middelbare scholen met interactieve films, opdrachten,  gespreksstof en interviews. De kick-off van 'P.E.T.S.' was op 15 september 2018 in De Nieuwe Kolk in  Assen, wederom in de Week Tegen Pesten. Vanaf dat moment is P.E.T.S. te gebruiken door scholen,  die als extra Brian kunnen ontvangen voor zijn verhaal en het beantwoorden van vragen. Door  zichtbaar positief resultaat is P.E.T.S. er ook weer in schooljaar 2019/2020. In schooljaar 2020/2021  zijn er weer vier nieuwe thema's ontwikkeld, alleen werden de opnames door Corona uitgesteld. In  de zomermaanden werden deze opnames ingehaald. Helaas heeft door de Corona-maatregelen  een kick-off van deze nieuwe thema's nog niet plaatsgevonden en omdat de scholen werden  gesloten ligt P.E.T.S. momenteel ook stil. In schooljaar 2021/2022 herstart P.E.T.S weer.

 Themafilms Basisschool:
 Buiten Sluiten, Vriendschap, Meidenvenijn, Verdraaien, Grens, Anders, Kwetsen

 Themafilms Middelbare school:
 Afreageren, Schaamte, Social Media, Het Einde, Zelfbeeld, Stoer, Cyber, Pijn, Gevoelens

 

 

De Confrontatie II

In 2017 is 'de Confrontatie II' verschenen. Op zaterdag 16 september 2017 ging de film in première tijdens de Week Tegen Pesten in Pathé Cinemec in Utrecht. Het maatschappelijke thema van deze film is dan ook pesten. Met deze film tourde Brian in het schooljaar 2017/2018 langs scholen waar hij naast dat hij de film liet zien, ook zijn eigen verhaal vertelde. Hier kwamen bijzondere en persoonlijke reacties op, dit bood de inspiratie om door te gaan.

In ‘De Confrontatie II’, gaat het verhaal van Joost verder. Een nieuwe fase is aangebroken, de puberteit en de start op een nieuwe school. Thema's als pesten komen aanbod, maar ook keuzes, op gebied van vriendschap en liefde.

 

 

 

 

 

 De Confrontatie

 Eind 2013 droomt Brian een verhaal. Hij werkt het uit en besluit om het te verfilmen en verzamelt     Cast & Crew om zich heen. Eind 2014 is 'de Confrontatie' gefilmd en op 20 juni 2015 ging de film in   première in de Wolff Bioscoop in Groningen.

 Het verhaal van ‘de Confrontatie’ gaat over Joost Veldhuis. Joost is 12 jaar en valt van  confrontatie in confrontatie. Hij hoort dat hij is geadopteerd. Het wachten op hulp van zijn  adoptieouders duurt hem te lang dus krijgt hij hulp van zijn beste vriend Niels. Samen gaan ze op  zoek naar Joost zijn echte ouders. Uiteindelijk komen ze op het spoor van zijn moeder. Als ze daar  aanbellen staat Joost oog in oog met zijn tweelingbroer. Samen maken ze van alles mee.

 

 

 

 

Voor een compleet overzicht van Brian zijn werk in de 'filmwereld', bezoek zijn IMDB pagina door hier te klikken.